Balkongräcke

RING OSS - 013-266 09 30

Balkongräcke

Balkonger på en fastighet i kvarteret Taklampan i Stockholm.

Vilket balkongräcke man väljer har större betydelse än vad många tror. Utseendet på en byggnad kan tolkas radikalt olika beroende på hur balkongen, eller balkongerna, ser ut. Ska balkongen förmedla det traditionella och fastighetens ursprungliga arkitektur eller ska det nya och moderna framhävas? Ska balkongen förtydliga husets karaktär eller smälta in? Sådant är viktigt att fundera på inför en renovering. Kontakta oss så kan vi hjälpa till med processen att välja balkongräcke!

8 typer av balkongräcke

Vi har 8 vanliga typer av balkongräcke som vi jobbar med. Utöver det så ställer vi gärna upp med specialanpassade lösningar om det skulle behövas.

  • Glasräcke med dold plattkant. Plåtinklädd framkant av balkongplattan för dold infästning kombinerat med glas utan vertikal infästning monterat utanpå stolparna.
  • Pinnaräcke. Stående pinnar för att förmedla ett klassiskt men samtidigt modernt och öppet utseende. Populärt vid nyproduktion och renovering för att efterlikna befintliga stålräcken.
  • Glas i ram. Ramen kan monteras på insidan eller utsidan av stolparna.
  • Räcke med dekor. Glas eller skivor placerade i ram på insidan av stolparna och dekorrör på utsidan av stolparna. Skivor, glas och dekor kan kombineras i ett flertal olika utföranden.
  • Glas utan vertikala profiler. Glas med slipade kanter placeras sida vid sida utan vertikala profiler. Den här modellen är vanlig vid nyproduktion och ger ett öppet och modernt intryck.
  • Perforerad plåt. Finns i flera olika standardutföranden och kan även designas och anpassas efter kundens egna önskemål.
  • Profilerad plåt. Ett klassiskt räcke med retrolook. Finns i många standardkulörer. Vid renoveringar väljs ofta detta balkongräcke för att efterlikna byggnadens ursprungliga utseende.
  • Räcke utan stolpar. Vårt egenutvecklade "framtidsräcke" utan vertikala stolpar. Kan monteras på eller i framkant av balkongplattan. Oavsett lösning så är det dold infästning. Passar såväl större fastigheter som privata villor.

Anpassat balkongräcke

Egna projektledare och konstruktörer samt produktion möjliggör kundanpassade lösningar och snabba leveranser. Du väljer höjd på ditt balkongräcke och om du vill ha beklädnaden placerad på insidan eller utsidan av stolparna. Oavsett om du vill ha pinnar, plåt, skivor eller glas i din beklädnad så ser vi till att du får en lösning som passar just din fastighet.

Vi räds inte att göra måttanpassade specialbeställningar av balkongräcke. I mer än 30 år har vi levererat högkvalitativa balkonger och uterum åt kunder över hela landet. Därför är vi säkra när vi säger att våra kunder känner sig nöjda och trygga i alla situationer. Våra produkter är säkra, tåliga och med utmärkt kvalitet. Vi håller det vi lovar.

Teknova Byggsystem AB


Snickarvägen 8
592 41 Vadstena

013-266 09 30

[javascript protected email address]

556249-9268


Balkongräcke

Balkong


logo-image

Om Oss

Med över 30 års erfarenhet av balkonger kan vi garantera säkra, tåliga och högkvalitativa lösningar.

Läs mer om oss

Integritetspolicy

Kontakt

Teknova Byggsystem AB

Org nr: 556249-9268
Snickarvägen 8
592 41 Vadstena
Tel: 013-266 09 30

Hitta hit